Při tragické nehodě na silnici I/6 u Karlových Varů zemřeli dva lidé

23. srpen 2021 15:35

Tragická dopravní nehoda uzavřela v pondělí odpoledne silnici I/6 za Karlovými Vary u střelnice. Úsek byl uzavřený několik hodin.

Smrtelná nehoda uzavřela v pondělí odpoledne příjezd do Karlových Varů po silnici I/6. Srazily se tam dva osobní vozy v serpentinách nad městem poblíž střelnice.

Podle mluvčího krajské záchranné služby Radka Hese při nehodě zemřel zhruba 49letý muž a dítě. Další dva lidé byli s lehčími až středně těžkými zraněními převezeni do karlovarské nemocnice. Silnice I/6 nad Karlovými Vary se ve směru na Prahu otevřela před 19:00.

Jen za srpen jde o druhou nehodu s tragickými následky na stejném místě. 1. srpna při nehodě dvou osobních aut zemřelo dítě a jeho matka. Další tři lidé se tehdy při střetu zranili, dva z nich převezl vrtulník do plzeňské nemocnice.

Za pondělního deštivého počasí se stala poblíž Bochova další vážná dopravní nehoda. Osobní auto tam vylétlo ze silnice a posádky záchranné služby jej musely komplikovaně hledat. Jednoho těžce zraněného transportoval vrtulník záchranné služby do plzeňské fakultní nemocnice. 

Problematický úsek

Úsek silnice I/6 nad Karlovým i Vary je extrémně nebezpečný hlavně za deště nebo při sněžení nebo namrzlé silnici. Silnice se od Olšových Vrat prudce svažuje a v prudkých zatáčkách se stáčí ke Karlovým Varům. Míjí se zde dva pruhy ve směru na Prahu a jeden pruh z kopce na Karlovy Vary. Často tak osobní auta předjíždějící pomalejší nákladní auta v rychlejším pruhu na Prahu vjedou do protisměru nebo auta jedoucí z kopce na Karlovy Vary vybočí do protijedoucího rychlého pruhu.

Policie už v místě nehod snížila maximální povolenou rychlost na 70 kilometrů za hodinu. Při špatném počasí ale i tak silnice klouže. Pomoci by mohlo dokončení dálnice D6 až ke Karlovým Varům. Úseky v Karlovarském kraji jsou ale v pořadí připravovaných staveb až na posledních místech. 

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , ČTK
Spustit audio