Při náhodné kontrole auta na D6 našli celníci dva kilogramy pervitinu

24. srpen 2023 11:15

Při náhodné kontrole dodávky na dálnici D6 našli karlovarští celníci přes dva kilogramy pervitinu. Droga byla v krabici na větrák.

Celníci případ předali policii kvůli podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Mobilní hlídka karlovarských celníků pátrala při běžných kontrolách po zboží uniklém celnímu dohledu. Na 167. kilometru dálnice ve směru Sokolov-Cheb si v červnu vytipovala ke kontrole bílou dodávku.

Podle celníků byli uvnitř řidič a spolujezdec vietnamské národnosti. Přestože tvrdili, že nevezou zboží podléhající celnímu dohledu, ale jen větráky, celníci vůz prohledali. „Za sedadlem řidiče byla nalezena krabice značky Tefal, ve které byly uloženy dva igelitové sáčky. V každém z nich se nacházel další zatavený průhledný igelitový sáček obsahující bílou krystalickou látku. Řidič i spolujezdec shodně tvrdili, že neví, o jakou látku se jedná a komu patří,“ popsala mluvčí karlovarského celního úřadu Lenka Havelková.

Celníci testem zjistili, že jde o metamfetamin, tedy drogu pervitin. Celkové množství zajištěné látky přesahovalo dva kilogramy, hodnota drogy by na černém trhu dosáhla více než dvou milionů korun.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio