Pracovní cestu do Ostrova zahájil hejtman Josef Novotný ve věznici

23. říjen 2013

Na další ze svých pracovních cest regionem se vydal hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný. Ještě předtím, než zamířil i do Ostrova, navštívil ostrovskou věznici v blízkém Vykmanově.

Hejtmana přivítal ředitel věznice plukovník Milan Kubíček, který zároveň informoval účastníky setkání o aktuální situaci v zařízení. „V současnosti je kapacita věznice 910 lidí včetně obviněných. Součástí věznice je i specializované oddělení pro odsouzené s poruchou osobnosti a chování způsobenou užíváním návykových látek. O vězně, ale i o chod celé věznice se stará okolo 400 zaměstnanců,“ uvedl ředitel.

Hejtman Josef Novotný jej seznámil se svým záměrem apelovat na budoucího ministra spravedlnosti, aby došlo ke zvýšení platů ve vězeňské službě. Společně si poté prohlédli areál věznice, který má celkovou rozlohu 16 hektarů. Ve své cestě hejtman pokračoval z věznice do ostrovského gymnázia. Poblahopřál vedení školy v čele s ředitelem Jaroslavem Šafránkem k 60. výročí novodobé existence školy.

V doprovodu ostrovského starosty Pavla Čekana a dalších radních města Ostrov se hejtman zúčastnil ukázkové vyučovací hodiny němčiny na Základní škole Masarykova, která ve výuce jazyků využívá nejmodernější techniku. Hodinu vedl ředitel školy Helmut Harzer, který také z rukou starosty převzal finanční dar ve výši 50 tisíc korun na nákup školních pomůcek. Představitelé města provedli hejtmana rovněž nově rekonstruovanou Mateřskou školou Palackého, do níž chodí asi stovka dětí.

Hejtman si prohlédl i stacionář provozovaný Charitou Ostrov, který prochází přestavbou původních prostor. „Doufáme, že se podaří rekonstrukci co nejrychleji dovést do konce. Do budoucna počítáme s kapacitou 35 lidí,“ vyčíslil starosta Čekan, který i zde předával finanční dar.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio