Popelčina noční můra
podle Iva Růžičky z plzeňského Švejk restaurantu
Suroviny:
200g krup
olej
70g fazolí
70g hrachu
70g čočky
2 vejce
1 cibule
sůl, pepř, česnek, majoránka
strouhanka
sádlo (tuk) na vymazání formy
Postup:
Všechny luštěniny vložíme do hrnce a namočíme přes noc do vody. Druhý den uvaříme zvlášť luštěniny a kroupy doměkka. Poté je scedíme a pomeleme. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na oleji. Přidáme pomleté luštěniny, kroupy, vejce,osolíme, opepříme, přidáme česnek a majoránku. Formu vymažeme sádlem (tukem), vysypeme strouhankou a naplníme připravenou směsí. Vložíme do trouby a pečeme dozlatova.
Po upečení nakrájíme na plátky.
Přílohy: brambory, bramborová kaše, šťouchané brambory, případně chléb.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.