Pomazánka z ajvaru
podle Mirky Kuntzmannové
Ingredience
- 250 g měkkého tvarohu
- 3 polévkové lžíce ajvaru
- 1 jarní cibule i s natí
- 1 polévková lžíce drcených sušených rajčat v olivovém oleji
- sůl
V misce našleháme tvaroh s ajvarem a drcenými rajčaty. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli i nať, osolíme a promícháme. Pomazánku mažeme na chléb nebo bílé pečivo, zdobíme plátky čerstvé papriky.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.