Pomazánka z ajvaru

podle Mirky Kuntzmannové

Ingredience
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 3 polévkové lžíce ajvaru
  • 1 jarní cibule i s natí
  • 1 polévková lžíce  drcených sušených rajčat v olivovém oleji
  • sůl

V misce našleháme tvaroh s ajvarem a drcenými rajčaty. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli i nať, osolíme a promícháme. Pomazánku mažeme na chléb nebo bílé pečivo, zdobíme plátky čerstvé papriky.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.