Policisté v Karlovarském kraji evidují největší nárůst trestných činů

18. duben 2023 12:25

Trestných činů v Karlovarském kraji přibylo. Krajští policisté jich loni v meziročním srovnání řešili téměř o třetinu víc. Jak zveřejnil Český statistický úřad v tiskové zprávě, jedná se o největší nárůst v celém Česku, zároveň jich ale v Karlovarském kraji bylo spácháno nejméně z celé republiky.

V roce 2022 bylo v Karlovarském kraji spácháno celkem 4 939 trestných činů, což je o 31,6 procenta více než v minulém roce. Objasnit se jich podařilo celkem 2 650. Nejvíce registrovaných trestných činů bylo zaznamenáno na Karlovarsku.

Vykradeno bylo 82 chat, 52 rodinných domů, 49 bytů a obchodů. V regionu bylo v loňském roce odcizeno také 72 jízdních kol. Kriminalisté se zabývali 90 mravnostními trestnými skutky. Z toho evidují 26 případů znásilnění a 12 případů dětské pornografie a zneužití dítěte. Řešili také celkem deset vražd a všechny objasnili.

V mezikrajském srovnání úspěšnosti v objasňování trestné činnosti se kriminalisté Karlovarského kraje umístili na 8. místě. Nejlepšího výsledku dosáhl Zlínský kraj, naopak nejnižší podíl objasněných trestných případů vykázalo Hlavní město Praha.

autor: nkr
Spustit audio