Policie v Karlovarském kraji před Vánoci bude více v ulicích

30. listopad 2018 10:00

Policie v Karlovarském kraji kvůli adventu posílí bezpečnostní opatření v ulicích. Policejní hlídky se budou častěji objevovat především na akcích, kde je větší množství lidí.

„Lidé tak v ulicích, obchodních centrech, na vánočních trzích, koncertech nebo nádražích budou častěji potkávat policejní hlídky, které mohou být vybaveny také dlouhými zbraněmi,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Bezpečnostní opatření podle ní budou posílena i přesto, že policie nemá žádné informace o konkrétním riziku v Karlovarském kraji ani jinde v Česku.

Organizátoři akcí se podle ní sami mohou případně na policii obrátit a požádat o zabezpečení kulturní či sportovní události. V případě zájmu mohou zavolat na linku zřízenou právě za tímto účelem na telefonním čísle 800 255 255.

Police v Karlovarském kraji každý rok eviduje růst kapesních krádeží právě v období adventu. „Dávejte si prosím pozor na své osobní věci, hlavně v místech, kde je větší koncentrace lidí, jako jsou vánoční trhy, obchodní centra a podobně,“ uzavřela mluvčí.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio