Pochutiny, workshopy a vystoupení. To čeká návštěvníky Jarního jarmarku radosti v Sokolově

26. duben 2019 14:10

Významné výročí Základní školy Rokycanova v Sokolově oslaví žáci Jarním jarmarkem radosti. Kromě regionálních produktů jsou pro návštěvníky připravené workshopy nebo vystoupení.

Jarmark radosti se v západočeském městě Sokolov bude konat vůbec poprvé. Společně na něm pracují žáci základní školy Rokycanova a společnost Dolmen pro handicapované občany. Na Jarmarku radosti představí své produkty nejen regionální výrobci, ale i samotní žáci.

Ti se do akce aktivně zapojí hned několika způsoby. Kromě toho, že budou působit jako dobrovolníci, budou pomáhat s realizací a budou provádět zájemce po škole, vyrobili také nejrůznější jarní dekorace a vysadili rostliny, které budou prodávat. Spousta z nich si také připravila workshopy. „Každý se zapojil tak, jak cítil, že mu to nejlépe vyhovuje,“ řekla ředitelka sokolovské základní školy Petra Šišková.

Součástí programu budou také hudební a taneční vystoupení nebo přednášky. Základní škola Rokycanova, v Sokolově známá jako Centrálka, poskytne téměř všechny svoje prostory pro uspořádání jarmarku.

Výtěžek použijí organizátoři na dobročinné účely

„Výtěžek bude věnovaný na nákup iPodů se speciálními programy pro neslyšící a lidi s vadami řeči. Zařízení budou koupeny přímo pro klienty Dolmenu. Podařilo se nám oslovit Nadaci Divoké husy, která výtěžek zdvojnásobí,“ upřesnila ředitelka školy. 

Akce začíná v sobotu 27. dubna v 10 hodin dopoledne v budově Základní školy Rokycanova. Konkrétní programovou nabídku a aktuální informace zájemci najdou na facebookových stránkách školy.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio