Pobočka Úřadu práce v Nejdku končí. Klienti budou muset jezdit do Karlových Varů

7. červen 2023 08:55

V Nejdku od začátku července končí Úřad práce. Důvodem jsou úspory a méně peněz v rozpočtu. Lidé tak budou muset dojíždět do Karlových Varů.

Podle vedení radnice v Nejdku to ale může být problém. Hlavně pro ty lidi, kteří nemají moc peněz. Rušení Úřadu práce se nelíbí ani jeho klientům. „Je to neštěstí, protože se tady ztrácí úplně všechno. Je to náročné pro všechny, už je finančně,“ říká paní Jana.

„V březnu nás navštívila paní ředitelka z Úřadu práce z Karlových Varů, kdy nám bylo oznámeno, že od 1. 7. Úřad práce v Nejdku skončí. Město nabídlo zdarma poskytnutí místnosti na zdejší poliklinice, původní dohoda byla, že Úřad práce zde bude dvakrát v týdnu zajišťovat služby pro naše občany. Z poslední schůzky vyplynulo, že sem bude dojíždět jen dva dny v měsíci, což nás velmi zklamalo,“ informovala Ludmila Vocelková z hnutí ANO.

K plánovanému uzavření pobočky tisková mluvčí Úřadu práce Kateřina Beránková uvedla, že jedním z důvodů bylo i to, že na pobočku v Nejdku chodí málo lidí: „Dosud bylo kontaktní pracoviště v Nejdku k dispozici jen několika desítkám klientů a pouze tři dny v týdnů. Náklady spojené se zajištěním nájmu, energií a souvisejících služeb jsou neúměrné.“

Místo pobočky by ve městě měla zůstat schránka na vhazování formulářů.

Spustit audio