Po třech letech čekání začala oprava sesutého svahu v Kraslicích

24. květen 2024 08:55

V Kraslicích na Sokolovsku začala oprava sesutého svahu nad železnicí. Lidé v okolních domech v osadě Krásná na to čekali skoro tři roky. Kvůli tomu je totiž pro auta uzavřená jediná přístupová ulice k jejich domům.

Téměř po třech letech začala sanace sesutého svahu v ulici Na stráni v Kraslicích na Sokolovsku. Práce za 12 a půl milionu korun mají skončit v září. Rekonstrukce ale nebude jednoduchá, stále se totiž objevují nové trhliny.

V Kraslicích na Sokolovsku začala oprava sesutého svahu nad železnicí

Kvůli sesuvu zůstává pro auta uzavřená jediná přístupová cesta. Aby se lidé dostali autem ke svým domům, musí využívat objížďku, která vede přes místní sjezdovku. Ta je ale plná děr a lidé mají auta poničená. „Lidé nadávají na rozbitá auta, je to samá díra. Je to pěkný kus cesty. Nic se s tím nedělá, jezdí sem stále náklaďáky,“ říkají místní obyvatelé.

Podle starosty zatím práce ale nepokračují kvůli nepřízni počasí. „Je to opravdu kvůli počasí. Pohyb na staveništi na té technice a na vrtných plošinách je opravdu nebezpečný. Firma raději udělala technologickou přestávku,“ uvedl nezávislý starosta Jan Šimek.

Oprava sesutého svahu má skončit na konci září letošního roku. Radnice za ní zaplatí přes 12,5 milionu korun.

Spustit audio