Pečete rádi? S tímhle trikem už koláč nespálíte a poradíme také, jak na sražený máslový krém
Pokud je pečení vaše radost, dnes je Domácí štěstí určeno právě vám.
Na vymazání forem je nejlepší ztužený tuk. Málo se přepaluje a pečivo zespodu nehnědne tak rychle. Sražený máslový krém není žádná tragédie. Stačí ho na misce vložit do horké vodní lázně a míchat, dokud se nespojí. Poté z lázně sundat a míchat do vychladnutí.
Než přidáte do těsta kakao, zalijte ho horkým mlékem, bude lépe barvit. Lesklé polevy docílíte, když ji budete horkou nalévat na studený korpus a obráceně. Zkrátka vše závisí na rozdílných teplotách. A dort se vám nepřipálí, když postavíte formu s těstem na plech vysypaný solí.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka