Pavel Halla

8. únor 2014

Na sobě měl košili s kravatou, na nohou jen kraťasy, a někde poblíž stála koloběžka. I tak novináři znají Pavla Hallu z dob, kdy byl tiskovým mluvčím. Teď se po letech vrací do Českého rozhlasu. Povídal si s ním Vladimír Šťovíček.

Byl rozhlasovým reportérem, redaktorem Zelené vlny i hlasatelem zpráv. Pak za ním řadu let novináři chodili pro informace jako za mluvčím Správy železniční dopravní cesty. V době, kdy býval v rozhlase, na sebe do internetového dotazníku prásknul, že ho baví kontakt s mikrofonem a posluchači, rád jezdí na koloběžce (a to i do práce), běhá, kochá se vývojem svých tří dětí a nejvíc relaxuje při kácení stromů a štípání dřeva. Mnoho z toho platí i po letech, až na to, že děti už má čtyři. S Pavlem Hallou, který chce v rozhlase vyhledávat popelky, si povídal Vladimír Šťovíček.

Byl „Mluvčím roku 2011“ v kategorii „Komerční sféra“, a tak nás zajímalo, co podle Pavla Hally dělá dobrého mluvčího dobrým mluvčím. Ptali jsme se na činnost Správy železniční dopravní cesty i na to, do jaké míry práci v takové organizaci komplikuje velká fluktuace ministrů dopravy. Musí se českým novinářům slíbit občerstvení, aby přišli na tiskovku? Jaký vztah k nim Pavel Halla vůbec má a na které zážitky nemůže zapomenout? Kde zůstalo projektové inženýrství, které vystudoval? Jak otec čtyř dětí tráví volný čas? Jak se stal jednatelem spolku „Čeština na Islandu“? Čemu přesně se bude věnovat v Českém rozhlase Plzeň a co ho táhne do zdejšího regionu? A co myslí tím hledáním popelek? Poslechněte si...

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.