Páteční Noční linka: Nejoblíbenější hory a pohoří

5. květen 2023

Hory člověka přitahovaly od nepaměti. V dávných dobách svou tajemností, prospektory svým nerostným bohatstvím a dnes klidem a jen málo dotčenou přírodou.

Někomu učarovaly oblé kopce Vysočiny, další zaklání hlavu k vrcholkům našich nejvyšších hor. A komu ani to nestačí, vyjíždí za špičatými a skalnatými štíty kousek nebo dál za hranice. A které hory jste navštívili vy? Kde se vám líbilo nejvíce? Na které místa dodnes vzpomínáte? Co vás překvapilo, jaké zážitky jste si z hor odvezli? Která místa podle vás stojí za návštěvu? Kam jste jako mladí jezdili na dovolenou a kam vyrážíte dnes?

 O tom všem si budeme povídat v páteční noční lince. Připravte do alobalu řízek s chlebem, kousek „lovečáku“ a vydejte se s námi na rozhlasovou túru po horách.

Zavolejte Miroslavu Hrubanovi do pardubického studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište přímo pod téma na webu rozhlas.cz/linka. K dispozici je také email linka@rozhlas.cz. Těšíme se na Vás! 

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.