Páteční Noční linka: Jak hospodařit s jídlem?
Vyhodíte prošlé jídlo nebo ho sníte, i když už má trvanlivost dávno za zenitem? Vykrajujete nahnilá jablka? Kupujete jídlo podle letákových akcí? Stihnete to pak všechno ujíst? Vaříte podle toho, co máte doma nebo nakupujete podle naplánovaného jídelníčku? Nakupujete do zásoby, máte plnou komoru i mrazák, a nebo si chodíte každý den pro to, co rovnou sníte? Víte, že do kontejnerů pro potraviny chodí i ti, kteří na ně mají peníze? Co si o tom myslíte?
Jednadvacáté století přineslo lepší životní úroveň. Jenže často pak vše ani nestihneme sníst a jídlo vyhazujeme. Určitě častěji, než tomu bylo třeba před čtyřiceti lety.
Na vaše příběhy se v dnešní Noční lince z Prahy už teď těší Jitka Lukešová.
Volat do studia můžete na telefonní číslo 731 800 900 nebo psát na e-mail linka@rozhlas.cz, případně využijte webový formulář www.rozhlas.cz/linka.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.