Pár dobrých rad do kuchyně, které fungují i po sto letech
1. prosinec 2020
Jak praví známé pořekadlo, kde se dobře vaří, tam se dobře daří! A proto vám i dnes přináším několik tipů na ještě lepší domácí vaření.
Samozřejmě jsou to rady i sto let staré a stále fungují. Maso při vaření rychleji změkne, přidáte-li do vody špetku jedlé sody nebo lžíci rumu. Pečené maso bude měkké, potřete-li ho před pečením citronem a necháte půl hodiny stát. Řízky pěkně osmažíte, když je po klasickém trojobalu ještě protáhnete rozšlehaným bílkem a karbanátky můžete smažit jen na posolené pánvi, vlastního tuku mají dost a vy tak uděláte alespoň něco málo pro své zdraví.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://vary.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://vary.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka