Pár dobrých rad do kuchyně, které fungují i po sto letech
1. prosinec 2020
Jak praví známé pořekadlo, kde se dobře vaří, tam se dobře daří! A proto vám i dnes přináším několik tipů na ještě lepší domácí vaření.
Samozřejmě jsou to rady i sto let staré a stále fungují. Maso při vaření rychleji změkne, přidáte-li do vody špetku jedlé sody nebo lžíci rumu. Pečené maso bude měkké, potřete-li ho před pečením citronem a necháte půl hodiny stát. Řízky pěkně osmažíte, když je po klasickém trojobalu ještě protáhnete rozšlehaným bílkem a karbanátky můžete smažit jen na posolené pánvi, vlastního tuku mají dost a vy tak uděláte alespoň něco málo pro své zdraví.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka