Paprikové maso s fazolemi a rajčaty

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Hanky z Chebu

Suroviny na 4 porce:

600g vykostěné vepřové pečeně
sůl a pepř
100g cibule
2 lžičky mleté papriky
300g rajčat
2-3 stroužky česneku
400g sterilovaných fazolí
100ml vody
1 lžička solamylu
50g oleje

Postup:

Maso nakrájíme na malé kostičky, promícháme se solí, pepřem a drobně
nakrájenou cibulí. Prudce opečeme na horkém oleji.
Poprášíme mletou paprikou, zpěníme, zastříkneme troškou vody a krátce
orestujeme.
Potom vložíme na kousky nakrájená rajčata (spařená a oloupaná), okapané
sterilované fazole, utřený nebo nasekaný česnek a vše chvilku podusíme.
Podle chuti dosolíme a zahustíme solamylem rozmíchaným ve studené vodě.

Příloha: chléb

autor: posluchač