Ostrovští fotbalisté budou mít nové šatny i tělocvičnu

5. říjen 2016

Zázemí fotbalistů, šatny, společenská místnost, sociální zařízení nebo bufet. To vše vznikne ve zrekonstruované budově u fotbalového stadionu v Ostrově. Její přestavbu zahájila radnice letos v dubnu a dokončení je naplánováno na druhou půlku listopadu.

„V zázemí stadionu dojde ke kompletní rekonstrukci objektu se šatnami, sociálním a technickým zařízením. Nově zde budou samostatné šatny pro všechna mužstva a také společenská místnost, která může sloužit také jako tělocvična,“ říká starosta Pavel Čekan.

Objekt se také dočká výměny a doplnění inženýrských sítí. Venkovní vzhled budovy dostane novou podobu díky jiné velikosti oken do šaten a nové hlavní fasádě.

„Do budovy byly nově navrženy oddělené vstupy. Ten centrální pro rozhodčí a vedení, vede přímo ke schodišti do prvního patra. Boční vstupy jsou rozděleny pro hosty a domácí a umožní jim přímé vstupy k šatnám,“ uvedl starosta.

Fasáda budovy je navržena ve žluté barvě v kombinaci se zinkově šedými kovovými plochami. Ze strany budou zachovány toalety pro fanoušky a také samostatný vchod pro občerstvení.

Opravy přijdou ostrovskou radnici na téměř 12,5 milionu korun. Pěti miliony by mohla pomoct dotace z ministerstva školství. O jejím poskytnutí by mělo vedení město informováno v nejbližších dnech.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio