Ostrov letos vysadí ve městě téměř stovku nových stromů

23. duben 2019 12:00

Ostrov letos vysadí ve městě téměř stovku nových stromů. Vedení města chce zpracovat ucelenou koncepci výsadby a vrátit Ostrovu podobu města zeleně. 

Letošní výsadba se zaměří i na lokality, kde město plánuje v budoucnu novou bytovou výstavbu, řekl starosta Ostrova Jan Bureš: „Bude se jednat o výsadbu především v ulicích Lidická, Družební a Jungmannova. Jde jednak o náhradu za vykácené stromy, které byly už nebezpečné zdraví nebo majetku, ale také dosadbu tam, kde chystáme revitalizaci. Tak, abychom tam měli za čas už hotovou novou alej.“ 

Podle Bureše by jakousi vlajkovou lodí zeleně měla být Hlavní třída a široký městský bulvár. Výsadba by se ale v budoucnu neměla vyhýbat ani okrajovým částem města. Tam by vedení radnice chtělo vrátit například ovocné stromy, zejména regionální odrůdy, které mají šanci dozrát i v místních podmínkách.

Náhradní výsadba za pokácené nebo popadané stromy měla být letos v počtu 72 stromů, město jich ale vysadí 94. Půjde hlavně o javory, které se ve městě osvědčily, ale i další druhy dřevin.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio