Ostrov dokončuje rekonstrukci suterénu v budově ZŠ Májová

28. listopad 2016

Suterén budovy základní školy Májová v Ostrově se dočkal rozsáhlé rekonstrukce. Během léta letošního roku byly nahrazeny původní rozvody topení, vody a kanalizace.

Do poloviny prosince bude dokončeno také zútulnění šaten. Práce přijdou radnici na čtyři miliony korun.

„Po návratu žáků a učitelů do školy probíhá dokončení oprav v suterénu, kdy jsou v celých šatnách vybudovány protipožární podhledy, díky kterým bude zabezpečen bezproblémový únik osob z objektu v případě nebezpečí,“ uvedl starosta Pavel Čekan.

Poslední součást letošních oprav v této základní škole je kompletní výmalba suterénu. Šatny jsou rekonstruovány za plného provozu. V příštím roce budou v základní škole Májová vyměněna ostatní topení ve zbytku budovy.

Ostrov letos investoval i do dalších svých školských zařízení. Aktuálně byla dokončena například úprava vstupu do základní školy Masarykova na bezbariérový. „Vchod vede mimo jiné do školní jídelny, kterou navštěvují také senioři a široká veřejnost. Schodiště bylo upraveno tak, aby vyhovovalo normám pro imobilní občany a byla k němu namontována plošina," dodal starosta Čekan.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio