Oprava koupaliště v Mariánkách finišuje, lidé se tam ale letos nevykoupou

17. červen 2014

Na koupališti Lido v Mariánských Lázních finišují opravy hráze. Rekonstrukci si vynutila prasklina, která se v sypané hrázi objevila v loňském roce. A vodní dílo město muselo nechat vypustit. Opravy mají skončit v průběhu dvou měsíců.

Kvůli slabému přítoku se ale vodní nádrž nepodaří naplnit do potřebné výše. Podle mluvčího radnice Romana Kořána je situace výrazně ovlivněna suchým počasím.

„V současné době se už na opravě hráze proinvestovaly téměř 3 miliony korun. Dělníci ještě dokončují drobné úpravy terénu a technického zázemí. Mohli bychom sice doufat, že se na Lidu vykoupeme do začátku prázdnin. Je to ale málo pravděpodobné,“ dodává Kořán.

V současné době je nádrž přírodního koupaliště Lido téměř prázdná. Areál je sice otevřený. Takřka nikdo ale o jeho návštěvu nemá zájem. Platí to i pro přilehlý kemp.

Lidé z radnice proto musí zejména v teplých dnech reagovat na nespokojené dotazy obyvatel, kteří si myslí, že stavební práce mohly být zajištěny před příchodem sezóny.

Od brány koupaliště často odjíždějí i zklamaní cyklisté, kteří se mnohdy o prázdné nádrži dozvídají až na místě, u správce areálu.

autor: zdt
Spustit audio