Opilec v Karlových Varech poničil 14 aut a napadl svědka. Skončil ve vazbě a hrozí mu 10 let

27. květen 2024 08:55

Karlovarští kriminalisté umístili do vazby čtyřicetiletého muže, který minulý týden v centru města napadl člověka a poškodil 14 zaparkovaných vozidel. Muž je podezřelý z těžkého ublížení na zdraví, přečinu výtržnictví a poškození cizí věci.

Policisté obvinili a vzali do vazby čtyřicetiletého muže, který ve čtvrtek v Karlových Varech dlažebními kostkami poškodil 14 aut. Navíc napadl muže, který se mu v tom pokusil zabránit. V případě prokázání viny muži hrozí trest až na deset let.

„Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřicetiletého muže, kterého obvinili z těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a přečinů výtržnictví a poškození cizí věci,“ uvedl krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Muž, u kterého policisté následně zjistili 1,26 promile alkoholu, ve čtvrtek krátce po 22:00 na parkovišti poblíž jednoho z barů v Karlových Varech vzal dlažební kostky a těmi poškozoval zaparkovaná osobní vozidla. Během pár minut poškodil podle policie skleněná okna u 14 zaparkovaných aut.

Svědek, který se ho snažil zastavit, skončil v nemocnici

„V jeho jednání se mu snažil zabránit procházející devětatřicetiletý muž, který k němu došel a vyzval ho, aby toho zanechal. Čtyřicetiletý muž na to reagoval tak, že muže okamžitě fyzicky napadl úderem do oblasti hlavy. Po tomto útoku zůstal napadený muž ležet nehybně na zemi. Jeho zranění si vyžádalo převoz do nemocnice,“ popsal Kopřiva.

Následně na místo přijela přivolaná policejní hlídka, která násilníka zadržela a převezla na obvodní oddělení. Muž se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,26 promile.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroje: ČTK , Český rozhlas
Spustit audio