Opera nebo pop? Obojí

13. březen 2020

Operní tenor v populární hudbě není dnes už nic mimořádného. Světoví zpěváci propojují dříve nespojitelné a dokazují tak, hudba že je opravdu pouze dobrá nebo špatná, na žánr nehledě.

Zpívat operu, pop nebo obojí? Tuhle otázku si položí mnoho budoucích operních zpěváků. Získat uznání ve světě opery trvá dlouho a navíc vůbec není jisté, že nějaké uznání vůbec přijde. Zato v populární hudbě si školený hlas udělá své místo hned a o popularitu není nouze. Výjimkou jsou tedy ti, kteří se stanou hvězdami opery a občas navštíví svět populární hudby. Operní hvězdy se často angažují i v dobročinných koncertech a tak z jejich umění získávají mnohamiliónové částky i chudí a potřební. Světoví operní zpěváci tak dokazují, že hudba nezná hranic.

Nevidomý italský tenorista Andrea Bocelli sice vystudoval práva, ale hudba byla silnější. Při každém svém vystoupení dokazuje, že na zpěv vsadil oprávněně. V Praze mu vestoje aplaudovala vyprodaná T- Mobile Arena. Jako tenor je Andrea Bocelli v nejlepších letech a jeho výkony na jevištích celého světa jsou famózní.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.