Opatření proti covidu uzavřela jeden z nejznámějších českých hotelů

27. říjen 2020 15:00

Karlovarský Grandhotel Pupp musel kvůli koronavirovým opatřením zavřít. Uzavírka by měla trvat zatím do konce roku. Ikonický hotel, jehož historie sahá do 18. století, kdysi na zimu zavíral. Od té doby, co je sezona v největším lázeňském městě v zemi celoroční, ale Pupp fungoval také po celý rok.

„I když postupně oživujeme tradice zakladatelů hotelu, doufali jsme, že se k někdejší pravidelné zimní odstávce vracet nebudeme. Bohužel letošní situace nám nedala příliš na výběr," komentoval rozhodnutí generální ředitel Jindřich Krausz. Hotel je uzavřen od pondělí.

„Zatím jsme se rozhodli uzavřít hotel do konce roku. Zda otevřeme rovnou v lednu, ale zatím není jisté, vše se odvine od vývoje epidemické situace a vládních opatření v České republice a zbytku Evropy," uvedl Krausz.

Návštěvnost Karlových Varů už nepříznivě ovlivnila zářijová zpřísnění na hranicích s Německem. „Nyní ale považuju za nejdůležitější, abychom respektovali nařízení vlády a podpořili co nejrychlejší návrat do normálního stavu," doplnil Krausz.

Hotel si zatím ponechává co největší část svého personálu

„Snažíme se poskytovat nejvyšší standard služeb. Proto chceme náš zkušený tým udržet, abychom příští rok navázali na práci v bodě, ve kterém jsme ji letos byli nuceni přerušit," doplnila personální manažerka hotelu Kateřina Peroutková.

Grandhotel Pupp je další z karlovarských hotelů, které se rozhodly uzavřít. Podle současných nařízení vlády mohou nyní ubytovávat pouze hosty, kteří jsou na služební nebo pracovní cestě. Rekreanty ubytovávat nelze.

autor: Radim Jehlík | zdroj: ČTK
Spustit audio