Olympiáda je něco skvělého, ráda bych to zažila ještě jednou, říká cyklistka Adéla Holubová

21. říjen 2024

Na horském kole jezdí od 10 let. Své první dětské závody absolvovala v rodném Městě Touškově a letos, ve 22 letech, reprezentovala Českou republiku na olympiádě v Paříži.

Adéla Holubová jezdí na horském kole. Je pravidelnou účastnicí českého i světového poháru a účast na olympijském závodě v Paříži považuje za splnění sportovního snu. Olympiáda ji ohromila a za čtyři roky by se jí účastnila ráda znovu.

Z posledních závodů světového poháru ve Spojených státech a Kanadě si přivezla dvě zlomeniny a potvrzuje, že pády k horskému kolu prostě patří. Sezóna je nyní ukončena a Adéla se samozřejmě celou zimu bude pečlivě připravovat na nový ročník. Hned na jaře ji čekají například dva závody světového poháru v Brazílii.

Adéla studuje na ZČU Fakultu zdravotnických studií, obor Všeobecné ošetřovatelství. "Studium a vrcholový sport se dohromady kloubí obtížně," říká 22letá sportovkyně s tím, že nejnáročnější je absolvování povinné praxe, kde je potřeba mít stoprocentní účast

Dozvíte se, jaké je to závodit v dešti a blátě, jak vypadá kolo, na kterém Adéla závodí a které sporty kromě kola ještě musí v rámci tréninku absolvovat. Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio