Odstartoval další ročník soutěže Stavby Karlovarského kraje

21. květen 2013

Regionální stavební sdružení Karlovy Vary vyhlásilo již 13. ročník soutěže o nejlepší stavby a projekty Karlovarského kraje. Soutěž se koná pod záštitou Karlovarského kraje a města Karlovy Vary.

Cílem soutěže Stavby Karlovarského kraje je prezentovat všechny nově postavené i rekonstruované stavby v regionu, které byly uvedeny do provozu v předchozím roce. Do soutěže je letos přihlášeno 23 staveb a 6 projektů. Všechny stavby jsou k vidění na webových stránkách Regionálního stavebního sdružení Karlovy Vary

O titul Stavba roku budou soutěžit stavby i rekonstrukce z celého kraje. Jedná se například o hotely, bazén, stavby občanské vybavenosti, balena nebo nemocnice. Představí se dopravní stavby: silnice R6, dopravní terminály v Chebu a v Mariánských Lázních. Zastoupeny jsou i stavby z menších měst a obcí.

V kategorii Nejlepší projekt soutěží nová knihovna a parkovací dům v Sokolově, dostavba letiště v Karlových Varech, obchvat Chebu či rekonstrukce Hradního dvora. Nejlepší stavby a projekty bude vybírat odborná porota a samostatně i veřejnost hlasováním na internetu v době 13. května do 7. června.

Veřejnost může hlasovat také pro nejlepší zachráněné památky. Mezi ně patří například poutní areál i hrad ve Starém Hrozňatově, klášterní areál v Ostrově, zámek i pivovar v Chyších či poutní kostel v Chlumu Svaté Máří.

Soutěž je součástí Dnů stavitelství a architektury Karlovarského kraje, které se budou konat ve dnech 6. – 7. června 2013. Výsledky soutěže budou vyhlášeny 7. června v karlovarském Městském divadle. Za předchozích 12 let se této soutěže o nejlepší stavbu zúčastnilo celkem 309 staveb.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio