Odchod zdravotníků i pacientů z posledního historického pavilonu se blíží

4. říjen 2016

Obrysy budoucího plicního oddělení se v těchto dnech již rýsují nad pavilonem C nemocnice v Karlových Varech. Stavba je zhruba v polovině, s jejím dokončením se počítá v závěru letošního roku.

Na ploše více než tisíc metrů čtverečních vyroste moderní zázemí pro pacienty i zdravotnický personál. Akce přijde na 70 milionů korun.

V současné době stavebníci dokončili novou stropní desku, která překlenuje původní staticky nevyhovující střešní konstrukci. Dokončili podlahy a hotová je nosná konstrukce včetně obvodového pláště. V těchto dnech odstartovaly montáže elektroinstalací, příček a dalších konstrukčních prvků a sítí.

V novém lůžkovém oddělení vznikne celkem sedm pokojů s kapacitou 22 lůžek, zázemí pro personál a technická část provozu. Součástí oddělení se stane ambulance, která vedle vyšetřovny bude zahrnovat také ordinace spirometrie nebo inhalace a zákrokový sál včetně příslušenství.

Otazník zatím zůstává nad dalším osudem starých chátrajících budov. Jako optimální se jeví možnost demolice budovy jak plicního, tak bývalého infekčního i dětského oddělení, včetně starého objektu patologie.

Uvažujeme do budoucna o tom, že bychom využili vzniklý prostor pro výstavbu nového sídla střední a vyšší odborné zdravotnické školy. Ale to už bude záležet na rozhodnutí nově ustaveného krajského zastupitelstva,” řekl hejtman Martin Havel.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio