Odborníci zvou do Krajské knihovny na konferenci o zdravém mozku a paměti

25. únor 2019 12:00

Začínáte zapomínat a nevíte, co s tím? Existuje nějaká prevence Alzheimerovy choroby? Nejen to vám prozradí odborníci na konferenci s názvem „Den zdravého mozku a paměti.“

Seznamte se s novinkami v oblasti výzkumu mozku, paměti a efektivní učení pro 21. století na odborné konferenci, která se bude konat v Krajské knihovně dne 14. března 2019, v den narození Alberta Einsteina.

Akce je součástí „Národního týdne trénování paměti“ pořádané Českou společností pro trénování mozku a mozkový jogging a navazuje na celosvětovou akci „Týden uvědomění si mozku.“

Hlavním organizátorem akce je karlovarský spolek Biblio Karlovy Vary, který dlouhodobě spolupracuje s Krajskou knihovnou Karlovy Vary. Záštitu nad konferencí převzala hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová. 

Konference je určena nejen pro odbornou veřejnost

Dopolední část od 9 hodin bude určena pro zástupce škol, pedagogy, výchovné poradce, sociální pracovníky, manažery, zástupce úřadů či neziskových organizací. Odpoledne bude určeno pro širokou veřejnost od 16.30 hodin, především pro rodiče, seniory, studenty, děti a další zájemce.

Účastníci si budou moci například otestovat IQ (Mensa), uvidí představení přístroje na měření aktivity mozku takzvaný biofeedback, kurzy trénování paměti pro studenty a seniory, model mozku a mnoho dalšího.

Vstup na konferenci je zdarma, testování IQ je zpoplatněno. Na jednotlivé části je nutné se z důvodu omezené kapacity přihlásit  na těchto webových stránkách.

autor: nkr | zdroje: Biblio Karlovy Vary , z. s.
Spustit audio