O dopravní kartě K3 budou rozhodovat krajští zastupitelé

7. květen 2013

O budoucnosti dopravní karty K3 Karlovarského kraje rozhodnou zastupitelé v červnu. Projekt má být totiž hrazený z Regionálního operačního programu, který je ale pozastavený. Kraj tak nedokáže odhadnout, jestli se vůbec podaří celou akci zahájit. Zatím hejtmanství vybralo dodavatele karet, tendr na strojky dokončený nebyl.

Karty včetně systému by podle výsledku výběrového řízení měly dodat Plzeňské městské dopravní podniky, a to za částku téměř 45 milionu korun. Ve smlouvě je ale doložka, že pokud se do konce června nevybere také dodavatel strojků, smlouva zanikne.

Protože existuje možnost, že by díky pozastavenému ROPu Severozápad nakonec náklady zaplatil Karlovarský kraj, musí rozhodnout zastupitelé, jestli v projektu pokračovat.

Příprava karty, se kterou by bylo možné platit u všech dopravců v kraji, začala už v roce 2007. Projekt počítá s dodáním 70 tisíc karet, které by si mohli lidé vyzvednout bezplatně. Peníze by pak stálo dobití karet. Kraj by na druhou stranu získal velmi podrobný přehled o využití jednotlivých linek a mohl by lépe plánovat veřejnou dopravní obslužnost.

Spustit audio