Novým generálním ředitelem Karlovarské krajské nemocnice bude Josef März

20. duben 2021 12:45

Karlovarskou krajskou nemocnici a.s. (KKN), pod kterou kromě karlovarské spadá i chebská nemocnice, povede od 1. května dosavadní krajský zastupitel pro zdravotnictví a primář karlovarské chirurgie Josef März (VOK).

Rozhodli o tom v pondělí radní Karlovarského kraje v působnosti valné hromady společnosti KKN. Kvůli nástupu do čela nemocnice se März vzdá mandátu krajského zastupitele. Vedle Martina Čvančary a Jana Špilara se März stane třetím členem představenstva KKN.

März řekl, že vhledem k tomu, že funici generálního ředitele zastával již v minulosti a dobře zná prostředí KKN. Ve vedení KKN působil v letech 2014 až 2017. „Jako uvolněný zastupitel pro zdravotnictví průběžně řeším nejen problémy spojené s pandemií covidu-19, ale i zdravotnictví jako celek. Současně vnímám personální situaci i ekonomický stav, v němž se KKN nachází. A chtěl bych přispět k tomu, aby se hospodaření konsolidovalo a podařilo se změnit dosavadní negativní trend,“ uvedl.

März na místo v čele KKN rezignoval koncem roku 2017 s odůvodněním, že se chce věnovat své profesi lékaře. März vedl obě krajské nemocnice tři a půl roku. Nahradilo ho nové představenstvo v čele s Jitkou Samákovou.

Krajská nemocnice má od 1. února dva nové členy představenstva. Funkci provozně technického ředitele v KKN zastává Martin Čvančara a pozici ekonomického ředitele Jan Špilar. Bývalé vedení KKN oznámilo rezignace krátce po ustanovení nové krajské koalice, kterou tvoří zastupitelé za STAN, Piráty, ODS+KDU-ČSL, Místní, VOK a SNK1.

Dosavadní členové představenstva Jitka Samáková, Josef Mašek a David Bracháček ve svých funkcích skončili k 31. lednu. V krajském zastupitelstvu Märze nahradí sokolovský místostarosta Jan Picka ze stejného hnutí VOK - Volba pro kraj.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroje: ČTK , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio