Nový městský bazén v Chebu by mohl stát v místech zahrádkářské kolonie

23. září 2019 08:30

Vedení Chebu předloží zastupitelům variantu, kde by mohl stát nový městský bazén. Jedná se o zahrádkářskou kolonii mezí sídlištěm Spáleniště a železniční tratí.

O možné výstavbě nového bazénu začali politici v Chebu mluvit už v roce 2013. Tehdy byla v plánu demolice bývalého pivovaru a právě ten prostor chtělo vedení radnice využít na stavbu nového krytého zařízení – neboli městských lázní. Stavba měla stát asi 150 miliónů korun, z plánů ale sešlo.

Současná varianta se zatím jeví jako nejschůdnější, potvrdil chebský místostarosta Miroslav Plevný. Pozemky, kde by měl nový bazén stát, patří městu a i zahrádkáři prý vědí, že radnice s nimi může kdykoliv ukončit pronájem. Vedení města je ale zároveň připravené nabídnout zájemcům náhradní parcely za zrušené zahrádky. V územním plánu se s lokalitou navíc počítá pro bytovou výstavbu. Pokud by Cheb chtěl na části pozemku bazén vybudovat, musel by územní plán změnit.

Krytý bazén, venkovní koupaliště i nový stadion

Protože je v zahrádkářské kolonii dost místa, uvažuje vedení města i o výstavbě venkovního bazénu. Místo je podle vedení radnice navíc dobře dostupné, jezdí sem i Městská hromadná doprava.

Stavět se začne nejdříve za tři roky. Vedle bazénu by pak mohl vyrůst také nový zimní stadion, u něj ale radnice mluví o době za 15 let.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio