Novorozence nalezeného v Karlových Varech zabila podle policie matka. Hrozí ji výjimečný trest

18. leden 2021 08:50

Kriminalisté Karlovarského kraje objasnili případ nálezu mrtvého novorozence. Došlo k němu 22. prosince loňského roku kolem osmé hodiny ranní nedaleko cyklostezky u řeky Ohře v Karlových Varech. Tělíčko dítěte bylo nalezeno náhodnými svědkyněmi venčícími své psy.

V souvislosti s případem byla z vraždy obviněná 33letá cizinka, která měla v pondělí 21. prosince 2020 v nočních hodinách přirozeným způsobem porodit v pokoji ubytovacího zařízení v Karlových Varech dítě ženského pohlaví.

Bezprostředně po porodu měla novorozenci do úst vložit utěrku a následně mu ústa, nos a oči přelepit izolační páskou. Kolem krku mu měla omotat a utáhnout pupečník. Poté měla novorozence zabalit do ručníku a vložit ho do igelitového pytle na odpadky, který vzápětí vložila do tašky. Tašku s novorozencem měla několik hodin nechat na pokoji a poté jí měla vzít a odnést k cyklostezce vedoucí od Chebského mostu k Ostrovskému mostu na pravém břehu řeky Ohře. Tam měla tašku odložit u stromu v křovinatém porostu nad železniční tratí a řekou Ohře.

Tělo novorozence bylo nalezeno druhý den v ranních hodinách náhodnými svědkyněmi venčícími své psy. Po nálezu těla novorozence kriminalisté provedli ohledání místa a zjistili kriminalistické stopy ke znaleckému zkoumání. Následně na velice komplikovaném případu začali okamžitě intenzivně pracovat až do jeho objasnění.

Kriminalisté obviněnou cizinku předali do vazby. V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest. 

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroje: KŘP Karlovarského kraje , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související