Mrtvý novorozenec nalezený u Ohře byl zabalený do hotelového ručníku. Policie hledá svědky

29. prosinec 2020 11:30

Policie hledá svědky, kteří by pomohli objasnit úmrtí novorozeněte, které bylo nalezeno 22. prosince kolem osmé hodiny ranní v Karlových Varech v blízkosti Chebského mostu. Kriminalisté případ vyšetřují jako vraždu.

Čtěte také

Tělo novorozence bylo nalezeno v růžovém ručníku, v jehož spodní části je velký oboustranný nápis Bohemia Lázně a.s. Karlovy Vary. Podle zjištěných informací zmiňované zařízení tento typ ručníku již několik let svým hostům neposkytuje.

„Pokud ručník poznáte a víte o osobě, která ho vlastnila a s případem by mohla mít cokoliv společného, volejte na bezplatnou telefonní linku 158, kde je možno informace poskytnout i anonymně. Taktéž se stále obracíme na veřejnost s žádostí o jakékoliv informace k tomuto skutku, které je možno sdělit policistům na kterémkoliv obvodním oddělení,“ vyzval krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva v tiskové zprávě.

Kriminalisté žádají případné svědky, kteří v místě, ve kterém bylo tělo novorozence nalezeno, viděli podezřele se chovající osobu či osoby, aby volali na bezplatnou telefonní linku 158. „Pokud se ve Vašem okolí nachází žena, která byla těhotná a po porodu s sebou dítě nemá, obraťte se taktéž na linku 158 či je možné informace sdělit policistům na kterémkoliv obvodním oddělení,“ dodal Kopřiva.

autor: nkr | zdroj: KŘP Karlovarského kraje (Jakub Kopřiva)
Spustit audio