Nové videospoty přiblíží dětem dopravní rizika

11. únor 2014

Asociace Záchranný kruh vytvořila ve spolupráci s odborníky nové videospoty pro dopravní výchovu na základních školách. Děti jsou prostřednictvím nich informovány o rizicích, která na ně číhají na silnicích, a zároveň se zábavnou formou učí prevenci.

Na projektu pracovala Asociace Záchranný kruh ve spolupráci se samostatným oddělením BESIP Ministerstva dopravy a Městskou policií hlavního města Prahy. Výsledkem téměř půlročního snažení je šest videospotů, které budou základní školy využívat k výuce dopravní výchovy. Videa jsou dostupná bezplatně na webu Záchranného kruhu nebo na stránkách BESIP.

„Spotů je šest a objevují se v nich témata jako je vidět a být viděn, návykové látky, dopravní nehoda, nebo problematika bezpečnostních prvků ať už v autě, nebo jejich použití při jízdě na kole, bruslích či skateboardu,“ uvedla prezidentka Asociace Záchranný kruh Veronika Krajsová.

Výuková videa jsou animovaná a nechybí v nich ani nadsázka. Délka je vždy okolo pěti minut, takže děti se rozhodně nudit nebudou. „Na dabingu s námi spolupracoval herec Martin Dejdar, který spotům dal díky svému hlasu úplně jiný rozměr,“ prozradil výkonný manažer Asociace Záchranný kruh Lukáš Hutta.

„První ohlasy na videa jsou jen pozitivní, děti jsou nadšené. Díky použité zábavné formě si také děti zapamatovaly všechny rady a návody, které spoty obsahují,“ uzavřela Veronika Krajsová.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio