Nově upravená čítárna v Sokolově nabízí přes 100 titulů

12. únor 2014

Minulý týden byla otevřena nová čítárna a studovna v přízemí sokolovského zámku. Slavnostního otevření se zúčastnili starosta města Sokolov Zdeněk Berka, místostarostové Karel Jakobec a Ladislav Sedláček, radní pro kulturu Karlovarského kraje Oleg Kalaš a ředitel Muzea Sokolov Michael Rund.

V nové čítárně a studovně si návštěvníci mohou vybrat ze 100 titulů časopisů a 5 titulů deníků, mají k dispozici počítače s připojením na internet a mohou využít wifi připojení. Zároveň se zde budou konat přednášky a besedy. Jejich přehled bude k dispozici na webových stránkách knihovny.

Náklady na celkovou rekonstrukci, kterou financovalo město Sokolov a Karlovarský kraj, činily téměř jeden milion korun.

Slavnostního otevření doprovodili hudebním vystoupením také žáci ZUŠ Sokolov - Kristýna Dobiášová, Lucie Martincová, Michaela Štolová a Josef Folda - pod vedením pana učitele Jaroslava Honzáka. Na závěr si mohli zájemci poslechnout přednášku Petra Rojíka s názvem Jezero Medard.

Otevárací doba sudovny a čítárny je od pondělka do soboty od 9 hodin, v pondělí a čtvrtek do 18, v úterý a ve středu do 17 a v pátek a v sobotu do 16 hodin.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio