Nové posily Energie už jsou téměř kompletní. Frodl se upsal na tři roky

5. květen 2023 14:30

Hokejový brankář Dominik Frodl opouští Pardubice a míří do Karlových Varů. S Energií podepsal smlouvu hned pro tři nadcházející sezony.

Frodl v Energii doplní Vladislava Habala, Petra Hamalčíka a Adama Dybala. Očekává se, že bude brankářskou jedničkou.

Karlovy Vary převzaly od Pardubic stávající Frodlovu smlouvu, navíc ji ještě prodloužily až do roku 2026.

„Jsme rádi, že jsme Dominika získali a podepsal v našem klubu dlouhodobý kontrakt. Jeho příchodem posilujeme post prvního brankáře a věříme, že potvrdí svoje kvality, které ukázal už v Plzni a později i v Pardubicích,“ říká k velké posile svého týmu hlavní trenér Energie David Bruk.

Frodl odehrál poslední dva ročníky v Dynamu. Zatímco v sezoně 2021/22 odchytal většinu utkání svého týmu, vloni nastoupil i vinou zranění jen do dvanácti duelů.

„Noví majitelé jsou velice ambiciózní. Asi nebudeme vyhlašovat žádná hesla typu, že jdeme hrát o titul, ale myslím si, že bychom to postupně rok od roku mohli zvedat. Příští rok určitě bude cílem probojovat se do čtvrtfinále,“ uvedla nová opora v bráně pro klubový web.

Hokejový tým z lázeňského města už v minulých dnech potvrdil téměř všechny nové posily pro další sezonu. Jako první zveřejnil jména útočníků Jana Bernovského a Ondřeje Procházky. 

Na západ Čech zamíří také Iikka Kangasniemi z Finska. Čtvrtým nováčkem je právě Dominik Frodl. Poslední jméno představí Energie až 1. července.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio