Kuřecí prsíčka ze Slovinska. Rychlé a lehké jídlo
Recept pochází ze Slovinska. Pokrm budete mít hotový do dvaceti minut.
- 4 kuřecí prsíčka po cca 150 g
- na opečení trochu kvalitního oleje
- 200 g čerstvého sýra typu Lučina (nebo pomazánkového másla)
- 1 dl bílého vína
- 250 g malých rajčátek
- worchesterská omáčka
- mletý pepř, sůl
- malé brambory vařené ve slupce
- pažitka nebo petželka
- rozpuštěné máslo
Nejprve dáme vařit brambory, než se uvaří, připravíme ostatní. Naklepeme kuřecí prsíčka, z obou stran je osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme. Z každé strany opékáme 4 minuty. Poté je podlijeme vínem a přidáme na půlky rozkrojená malá rajčata a pod poklicí dusíme cca 3 – 4 minuty. Po této době měkké maso i rajčata vyndáme a uložíme na teplém místě. Do výpeku přidáme čerstvý sýr nebo pomazánkové máslo, ochutíme worcesterskou omáčkou, promícháme a chvilku podusíme nebo jenom prohřejeme. Mezitím oloupeme uvařené brambory, osolíme je, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou. Rozdělíme na talíře, přidáme opečené maso a podlijeme omáčkou.
Miroslava Kuntzmannová
Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.