Plněná rajčátka
Plýtvání je velké téma a možná s ním v kuchyni bojujete i vy. Zbylo-li vám mleté maso a máte-li bohatou úrodu rajčat, je právě pro vás určen jednoduchý způsob, jak zásoby zpracovat a zároveň vykouzlit chutný oběd nebo večeři.
Na plněná rajčátka budete potřebovat:
- 500 g mletého masa
- 8 rajčat
- 8 polévkových lžic uvařené rýže
- 2 vejce
- kávovou lžičku mleté papriky
- svazek pažitky
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů, ve velké míse smícháme mleté maso s vejci, bylinkami a paprikou.
- Rajčata opláchneme a odstraníme ze středu semínka. Dovnitř každého nasypeme polévkovou lžíci rýže a přidáme masovou náplň.
- Pečeme na plechu v troubě zhruba jednu hodinku.
- Místo rajčat můžete použít i jinou zeleninu, kterou najdeme ve spižírně, například papriku, cibuli nebo vydlabané cukety.
Související
-
Pomazánka se sušenými rajčaty a rukolou
Pondělní Apetýt přináší další tip na letní pomazánku. Dnes bude jejím základem skyr. Tedy něco, co v našich končinách zůstává stále ještě tak trochu tajemstvím.
-
Špagety s máslovými rajčaty
V pondělním Apetýtu se pro recept opět vydáváme do kuchyně manželů Josefa a Stanislavy Senohrábkových.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.