Pohankové řezy plněné mletým masem a zelím
podle Josefa Jaroše, šéfkuchaře z Lázeňského domu v Konstantinových Lázních
Suroviny:
Na těsto:
400 g pohankové mouky
140 g másla
3 - 4 lžíce vody
sůl
Náplň:
300 g mletého masa (hovězí+vepřové)
150 g sterilovaného zelí
1 vejce
1 cibule
1 dcl slunečnicového oleje
mletá sladká paprika
pepř, sůl
Postup:
Z mouky, másla, soli a vody vypracujeme těsto a vložíme na 20 minut do chladničky. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, vložíme mleté maso a za stálého míchání opékáme. Po opečení necháme vychladnout. Poté směs dochutíme paprikou, solí,pepřem a nadrobno pokrájeným zelím. Z pohankového těsta vyválíme 2 pláty. Jeden přeneseme na lehce vymazaný plech, rovnoměrně poklademe náplní, přikryjeme druhým plátem a povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem, propíchneme na několika místech vidličkou a v předehřáté troubě pečeme při 180°C po dobu 25 minut.
Po upečení krájíme řezy a podáváme teplé i studené.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://vary.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://vary.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka