Gurmánská kapsa
podle Michala Haase z restaurace Hamrovka v Dobřívě
Suroviny:
60 dkg kuřecích prsou
2 lžíce oleje
sůl, pepř, gyros koření
10 dkg sýru eidam
10 dkg anglické slaniny
10 dkg klobásy
10 dkg cibule
Na trojobal: vejce, hladkou mouku, strouhanku
Postup:
Prsa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme gyros kořením a lehounce potřeme olejem. Na každý plátek masa položíme plátek sýra, slaniny, klobásy a na proužky cibuli. Přehneme, lehce sklepneme okraje a obalíme v trojobalu. Kapsy vložíme do rozpáleného oleje a pozvolna pečeme dozlatova. Po upečení rozkrájíme šikmo v půlce.
Přílohy: americké brambory, hranolky, vařený brambor
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.