Krakonošova směs
podle paní Mileny z Domažlic
Suroviny:
600 g vepřové krkovičky
2 větší cibule
3 lžíce sójové omáčky
3 stroužky česneku
2 lžíce hořčice
1 lžička sladké papriky
300 g žampiónů
1 větší pórek
olej
Postup:
Z vepřového masa nakrájíme nudličky, smícháme s kostičkami cibule, sójovou omáčkou, hořčicí, česnekem i paprikou a necháme 30 minut odležet. Na oleji opečeme plátky žampiónů, přidáme maso a restujeme ve vlastní šťávě do změknutí. Nakonec přisypeme krájený pórek. Podáváme s rýží.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.