Vepřové žebírko "Balkán"
podle Michala Haase z restaurace Hamrovka v Dobřívě
Suroviny pro 4 porce:
800g žebírek nebo pečeně s kostí
2 cibule
špetka soli a pepře
1 stroužek česneku
lžíce olivového oleje
2 špetky mleté sladké papriky
2 rajčata
1 paprika
provensálské koření
100g balkánského sýra
2 polévkové lžíce kečupu
1dcl vody
Postup:
Nasekaná žebírka osolíme a opepříme, dáme na rozpálený olej, upečeme
doměkka a stáhneme z ohně.
Do pánve přidáme nakrájenou cibuli, rajčata, papriku a orestujeme. Přisypeme
zbytek koření (mletou papriku, pokrájený česnek, provensálské koření) a necháme ještě chvíli orestovat. Nakonec přidáme kečup, zalijeme 1 dcl vody a podusíme.
Směsí přelijeme kotlety a posypeme nastrouhaným balkánským sýrem.
Přílohy: brambory, rýže, hranolky, krokety...
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.