Grilovaná kuřecí prsa v marinádě z kysané smetany s kořením tandoori masala
podle Lukáše Kanty ze Švejk restaurantu u Pětatřicátníků v Plzni
Suroviny na 2 porce:
300g chlazených kuřecích prsou
hrubá sůl
pepř z mlýnku
3 polévkové lžíce kysané smetany
koření tandoori masala
čerstvé bylinky, např.tymián
2 lžíce slunečnicového oleje
Postup:
Marináda:
Sůl, pepř, kysanou smetanu, koření, čerstvé bylinky a olej promícháme.
Plátky masa naložíme nejlépe den před grilováním do marinády. Maso můžeme také nakrájet na nudličky a napíchat na špíz.
Příloha:
Zeleninový salát a brambor pečený ve slupce (uvaříme ve vodě, potřeme olejem
a zabalíme do alobalu, pečeme 20 minut při 180 stupních.)
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.