Grilovaná kuřecí prsa v marinádě z kysané smetany s kořením tandoori masala

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Lukáše Kanty ze Švejk restaurantu u Pětatřicátníků v Plzni

Suroviny na 2 porce:

300g chlazených kuřecích prsou
hrubá sůl
pepř z mlýnku
3 polévkové lžíce kysané smetany
koření tandoori masala
čerstvé bylinky, např.tymián
2 lžíce slunečnicového oleje

Postup:

Marináda:
Sůl, pepř, kysanou smetanu, koření, čerstvé bylinky a olej promícháme.

Plátky masa naložíme nejlépe den před grilováním do marinády. Maso můžeme také nakrájet na nudličky a napíchat na špíz.

Příloha:
Zeleninový salát a brambor pečený ve slupce (uvaříme ve vodě, potřeme olejem
a zabalíme do alobalu, pečeme 20 minut při 180 stupních.)




autor: šéfkuchař