Vaječný velikonoční karbanátek

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Ivo Růžičky, šéfkuchaře z plzeňského Švejk restaurantu

Suroviny pro 4 osoby:

8 vajec uvařených natvrdo
1 syrové vejce
120ml mléka
5dkg másla
1 větší cibule
2x houska nebo rohlík
strouhanka
sůl a pepř


Postup:

Housky nebo rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a necháme změknout.
Nakrájíme cibuli a osmahneme ji dozlatova na pánvičce. Uvařená vejce
oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a potom je společně s houskami semeleme
mlýnkem. Přidáme syrové vejce, osmaženou cibulku, dochutíme solí, pepřem a
přidáme strouhanku.Vypracujeme karbanátky, které pečeme buď "na přírodno" na másle nebo je obalíme v klasickém trojobalu..

Přílohy: pečivo, brambory

autor: šéfkuchař

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.