Telecí kotlety na víně

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Jiřiny z Luk u Žlutic

Suroviny:


1kg telecího hřbetu
sůl
100g slaniny
100g másla
200g cibule
kůra a šťáva z poloviny citrónu
troška mleté sladké papriky
1 bobkový list
500ml vývaru
50g hladké mouky
100ml bílého vína

Postup:


Telecí hřbet nasekáme na kotlety, otřeme utěrkou a osolíme.
V kastrolu rozpustíme slaninu na kostičky a máslo. Přidáme nadrobno
nakrájenou cibuli, nastrouhanou citrónovou kůru , papriku, bobkový list,
připravené kotlety a vše dusíme doměkka. Mezi dušením podléváme maso
vývarem.
Měkké kotlety si upravíme na mísu, vysmahlou šťávu zaprášíme moukou nebo
strouhaným chlebem, zředíme vývarem, přidáme bílé víno a citrónovou šťávu.
Povaříme a procedíme na maso.


Přílohy: brambory v jakékoli úpravě,zeleninový salát.

Pozn.
Tento recept je převzatý z knihy Magdaleny Dobromily Rettigové.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.