Králík na kečupu
podle paní Věry ze Zadní Třebáně
Suroviny:
2 větší cibule
4 lžíce kečupu
1/2 lžičky mletého pepře
1/4 lžičky pálivé papriky
1 lžíce worčestru
1/2lžičky vegety
125g másla
1/2hrnku vody
1 lžička soli
1 naporcovaný králík
Postup:
Naporcovaného králíka dáme do pekáče, posypeme nahrubo pokrájenou cibulí a pomažeme směsí vytvořenou z ostatních surovin. Králíka přiklopíme pekáčem a pečeme v troubě po dobu 1-1,5 hodiny.
Příloha: rýže
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.