Vepřová pečeně s jablky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

Vepřová pečeně s jablky
recept paní Jiřiny z Luk
Suroviny:
750g vepřové pečeně
2 kyselejší jablka
200 ml červeného vína
1 cibule
bobkový list
nové koření
trošku worchestru
1-2 lžíce tmavé jíšky
1 lžička medu
celý pepř
sůl
Postup:
Maso omyjeme, osušíme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Omytá a oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.
Maso dáme do pekáče, obložíme jablky a cibulí a podlijeme vínem. Přidáme bobkový list, pepř a nové koření.
Pečeme 50 minut, během pečení obracíme a podléváme.Poté vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu slijeme, propasírujeme, zahustíme jíškou a dochutíme medem a worchestrem.
Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží.
.
autor: posluchač