Pečená posvícenská husa
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny:
- 1 mladá husa o hmotnosti cca 3 kg
- kmín
- sůl
Postup:
Husu zevnitř i zvenku posolíme a posypeme kmínem. Podlijeme malým množstvím vody a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a odebíráme vypečené sádlo.
Měkkou, do zlatova upečenou husu, necháme chvíli „vydýchat“, pak ji naporcujeme a podáváme.
Vhodná příloha: dušené kysané zelí, hlávkové zelí, bramborové knedlíky, chlupaté knedlíky, kynuté knedlíky žemlové..
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka