Nízkonákladové lety do Moskvy si rychle získaly oblibu cestujících

26. březen 2018 12:30
Zprávy

Z více než 85 procent je obsazeno každé letadlo, které zatím od poloviny února letošního roku vypravila letecká společnost Pobeda na nové mezinárodní lince z moskevského letiště Vnukovo do Karlových Varů. Lety mezi Moskvou a Karlovými Vary jsou provozovány dvakrát týdně novými moderními letadly typu Boeing 737-800 o kapacitě celkem 189 míst.

„Zájem ze strany ruských cestujících a lázeňských hostů nás mile překvapil, je vidět, že se snad skutečně podařilo změnit trend odlivu turistů z Ruské federace. Vzhledem k velmi příznivé ceně letenek si tuto linku ale oblíbili i cestující z Karlovarského kraje a dalších regionů České republiky. V průměru bylo během dosavadních deseti letů na palubě letadel 163 cestujících,“ řekl náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

„V průběhu dubna by měli na naše pozvání do Karlovarského kraje přicestovat zástupci vedení společnosti, se kterými bychom rádi diskutovali o možnosti například zvýšit počet letů, bavit se můžeme i o zavedení letů z dalších ruských destinací. Chceme jim také představit bohatou a atraktivní nabídku kraje pro návštěvníky v jarní a letní sezóně,“ dodal Hurajčík.

Nízkonákladová letecká společnost Pobeda, která je dceřinou společností Aeroflotu, patří k nejžádanějším ruským leteckým dopravcům. Provoz na lince do Karlových Varů zahájila v sobotu 17. února 2018.

„Příjemným bonusem pro zviditelnění letů na trase Moskva – Karlovy Vary bylo i to, že na našem letišti přivítali zástupci společnosti v březnu miliontého cestujícího v letošním roce, kterého POBEDA přepravila,“ doplnil ředitel karlovarského letiště Václav Černý.  Karlovy Vary jsou první destinací tohoto dopravce v České republice.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio

Související