Nemocnice Ostrov rozšířila psychiatrické oddělení. Více se zaměří na onemocnění seniorů

29. červen 2021 14:45

Psychiatrické oddělení ostrovské nemocnice se zaměří více na onemocnění seniorů. Třeba stařeckou demenci. Zařízení proto zprovoznilo nové oddělení, které přijme až 23 pacientů. V regionu ale takovou pomoc potřebuje víc lidí.

V Ostrovské nemocnici rozšířili služby pro seniory. Jedná se o psychiatrické oddělení, které nabízí lůžkovou část pro lidi trpící například stařeckou demencí. K dispozici je 23 lůžek, která jsou plně obsazená. Podle vedení oddělení totiž lidí, kteří potřebují takovou péči, v regionu přibývá.

Součástí léčby jsou i různé druhy terapií, které pomůžou nemocným lepší návrat do normálního života. „Oddělení je nesmírně důležité, protože pacientů přibývá. V rámci reformy psychiatrie se na ně zapomnělo. Hodně se mluvilo o poskytování péče doma, ale pro starší pacienti, kteří to doma nezvládají a potřebují i trvalou pomoc, tohle spektrum péče chybí,“ uvedla generální ředitelka společnosti Penta Hospitals Barbora Vaculíková.

Nové oddělení vzniklo v nevyužívaných prostorách bývalého psychiatrického stacionáře, který byl přemístěn do nového zázemí.

Spustit audio