Některé památky v Karlovarském kraji mají otevřeno i v závěru roku. Připravily si speciální prohlídky

30. prosinec 2019 10:00

I v závěru letošního roku se můžete vydat na prohlídku některých památek. V Karlovarském kraji připravily speciální silvestrovské prohlídky zámek Kynžvart a hrad a zámek v Bečově nad Teplou.

Mimořádné prohlídky už podruhé pořádá vánočně vyzdobený zámek Kynžvart. Letos dal zámek do nabídky původně tři prohlídky, ale protože byly rychle vyprodané, přidal zámek další dvě prohlídky v 16:30 a v 17:30.

Lidé si během nich mohou prohlédnout například unikátní zlacené nástolní ozdoby knížat Metternichů, které jsou největší kolekcí v České republice. Atmosféru navíc umocní osvětlení interiérů svícemi. Vstupenky je možné koupit přes internet, nebo po domluvě přímo na pokladně zámku.

Čtěte také

Silvestrovské prohlídky nabízí i hrad a zámek v Bečově nad Teplou. Lidé si tam mohou prohlédnout vzácnou románskou památku relikviář svatého Maura, a to nejen na Silvestra, ale i na Nový rok. „Během prohlídky se návštěvníci ve čtyřech místnostech dozvědí o historii relikviáře, o pátrání po relikviáři, něco málo o jeho zlatnické výzdobě a na závěr budou moci druhou nejvzácnější českou památku vidět v trezorové místnosti,“ řekla zástupkyně kastelána Markéta Kolářová.

Prohlídky relikviáře svatého Maura se konají v poslední den letošního roku a v prvním dni nového roku vždy od jedné hodiny do půl třetí. Kdo chce, může si prohlídku zarezervovat na webových stránkách bečovského zámku.

autoři: Monika Červená , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio